Telefonszám: +36 30 163 6363 info@dubaimagyarul.com SR RO

Tájékoztatás Dubaiba történő beutazásról

Dubai megnyitotta kapuit a turisták előtt 2020. július 7-től. Az Emirates légitársaság Budapestről 2020. október 21-től, a Wizzair légitársaság 2021. február 13-tól indítja első járatát Dubaiba.

A beutazáshoz azonban a következő feltételeknek kell eleget tenni:

– Nincs életkorbeli utazási korlátozás érvényben.

– Az Emirates légitársaság budapesti vagy bécsi járatának indulása előtt és a Wizzair légitársaság maximum 72 órával PCR tesztet kell végeztetnie magán és utazáskor magával kell vinnie a negatív angol vagy arab nyelvű koronavírus teszteredményét.

– Rendelkeznie kell a koronavírussal kapcsolatos költségeket fedező utasbiztosítással vagy utazás előtt nyilatkoznia kell róla, hogy állja az esetleges kezeléssel és karanténnal kapcsolatos költségeket. Vigye magával a check-inhez a koronavírussal kapcsolatos költségek fedezését igazoló utasbiztosítást.

Szíveskedjenek figyelembe, hogy a légitársaságoknak jogában áll megtagadni a beszállást a repülőgépre, ha koronavírus tüneteket észlelnek az utason.

Érkezés után:

-a repülőtéren az utasokat hőmérésnek vetik alá és újabb tesztet csinálnak, hogy meggyőződjenek a vírus-mentességről

-a Covid 19-DXB nevű applikációt le kell tölteni és beregisztrálni. Az applikáció csak érkezéskor lép érvénybe,

-a teszt eredményének megérkezéséig önkéntes karanténba kell vonulni. A tesztet SMS-ben is elküldik általában 24 órán belül, illetve az útlevelekre ragasztott QR kód is arra a weboldalra irányítja az utasokat, ahol a PCR tesztet ellenőrizni tudják.
A teszt eredménye az alábbi linken is elérhető: https://purehealth.ae/covid-19/ a Get your result gombra klikkelve, az útlevélszám és születési dátum megadásával.

-amennyiben Covid-pozitív egy utas, kötelező hatósági karanténba vonulnia 10 napra, az Emirates 51 millió forintig fedezi az egészségügyi ellátást, illetve napi 34.000 forintig a karanténnal kapcsolatos szállodai költséget.

-a város közterületein, a szállodák közösségi területein a maszk hordása kötelező, kávézókban, éttermekben nem kell maszkot viselni.

Budapestre történő utazás esetén:

– Dubaiban nem kell tesztet csináltatni, sem az Emirates sem a Wizzair utasainak. Érkezéskor Magyarországra, a magyar állampolgárokra, a magyar törvények érvényesek, melyek változhatnak, érdemes  indulás előtt tájékozódni.
(Jelen pillanatban (2020. október 5-én) 10 napos karantén kötelezettség vár minden hazaérkező magyar állampolgárra, vagy két 48 óra eltéréssel készült PCR teszttel a karantén kiváltható. Amennyiben üzleti úton vesznek részt és erről az Emirátusi partner a magyar hatóságok általi formanyomtatványt lepecsételi, nincs karantén kötelezettség.) Budapest repterén az első tesztet meg lehet csináltatni hatósági árakon, ehhez előre online regisztráció szükséges az alábbi linkre klikkelve: https://bud.umedhub.com

Bécsbe történő utazás esetén:

-Maximum 96 órával a Dubaiból történő indulás esetén PCR tesztet kell csináltatni, az Emirates légitársaság erre kijelölt kórházában, amennyiben a repülőjegy az Emirates járatára szól 150 AED (kb. 13.000 ft/fő). Amennyiben más légitársasággal utazik a PCR teszt díja kb. 300 AED (kb. 26.000 forint/fő). Vannak szállodák, mint az Atlantis, aki a nálunk lakó vendégek részére ingyenesen biztosítja a tesztet.

Tájékoztatás Abu Dhabiba történő beutazásról

Abu Dhabi reptere fogad turistákat, azonban 14 napos karantén kötelezettség vár mindenkire. A főváros 2 hetente frissíti azon országok listáját akik karantén mentességet élveznek, erről az alábbi linken talán felvilágosítást:
https://visitabudhabi.ae/en/plan-your-trip/covid-safe-travel/permitted-countries

Hivatkozások