Telefonszám: +36 30 163 6363 info@dubaimagyarul.com RO

Tájékoztatás Dubaiba történő beutazásról

A beutazáshoz a következő feltételeknek kell eleget tenni:

– Nincs életkorbeli utazási korlátozás érvényben.

– Az Emirates légitársaság budapesti vagy bécsi járatának indulása előtt és a Wizzair légitársaság maximum 72 órával PCR tesztet kell végeztetnie magán és utazáskor magával kell vinnie a negatív angol vagy arab nyelvű koronavírus teszteredményét.

– Rendelkeznie kell a koronavírussal kapcsolatos költségeket fedező utasbiztosítással vagy utazás előtt nyilatkoznia kell róla, hogy állja az esetleges kezeléssel és karanténnal kapcsolatos költségeket. Vigye magával a check-inhez a koronavírussal kapcsolatos költségek fedezését igazoló utasbiztosítást.

Szíveskedjenek figyelembe, hogy a légitársaságoknak jogában áll megtagadni a beszállást a repülőgépre, ha koronavírus tüneteket észlelnek az utason.

Érkezés után:

-a repülőtéren jelenleg nem végeznek tesztet, azonban a vírushelyzet fokozódása esetében a hatóságok újra tesztelést végezhetnek

-a Covid 19-DXB nevű applikációt le kell tölteni és beregisztrálni. Az applikáció csak érkezéskor lép érvénybe,

-a teszt eredményének megérkezéséig önkéntes karanténba kell vonulni. Az eredményeket SMS-ben is elküldik általában 3-4 órán belül, illetve az útlevelekre ragasztott QR kód is arra a weboldalra irányítja az utasokat, ahol a PCR tesztet ellenőrizni tudják.
A teszt eredménye az alábbi linken is elérhető: https://purehealth.ae/covid-19/ a Get your result gombra klikkelve, az útlevélszám és születési dátum megadásával.

-amennyiben Covid-pozitív egy utas, kötelező hatósági karanténba vonulnia 10 napra, az Emirates 51 millió forintig fedezi az egészségügyi ellátást, illetve napi 34.000 forintig a karanténnal kapcsolatos szállodai költséget. Javasoljuk a Covid-biztosítás megkötését, további információk az info@dubaimagyarul.com címen

-a város közterületein, a szállodák közösségi területein a maszk hordása kötelező, kávézókban, éttermekben nem kell maszkot viselni.

Budapestre történő utazás esetén:

– Dubaiban nem kell tesztet csináltatni, sem az Emirates sem a Wizzair utasainak. Érkezéskor Magyarországra, a magyar állampolgárokra, a magyar törvények érvényesek, melyek változhatnak, érdemes  indulás előtt tájékozódni.

Azok az utasok akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek mentesülnek a karantén kötelezettség alól.

10 napos karantén vár minden hazaérkező magyar állampolgárra aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal vagy két 48 óra eltéréssel készült PCR teszttel a karantén kiváltható. Amennyiben üzleti úton vesznek részt és erről az Emirátusi partner a magyar hatóságok általi formanyomtatványt lepecsételi, nincs karantén kötelezettség. Budapest repterén az első tesztet meg lehet csináltatni hatósági árakon, ehhez előre online regisztráció szükséges az alábbi linkre klikkelve: https://bud.umedhub.com

Bécsbe történő utazás esetén:

-Maximum 96 órával a Dubaiból történő indulás esetén PCR tesztet kell csináltatni, az Emirates légitársaság erre kijelölt kórházában, amennyiben a repülőjegy az Emirates járatára szól 150 AED (kb. 13.000 ft/fő). Amennyiben más légitársasággal utazik a PCR teszt díja kb. 300 AED (kb. 26.000 forint/fő). Vannak szállodák, mint az Atlantis, aki a nálunk lakó vendégek részére ingyenesen biztosítja a tesztet.

Tájékoztatás Abu Dhabiba történő beutazásról

Abu Dhabi az alábbi szabályok szerint fogad turistákat:

-Beutazás kizárólag oltási igazolvánnyal (minden típusú oltást elfogadnak), illetve 7 napnál nem régebbi negatív PCR-teszt bemutatásával lehetséges. A tesztnek angol nyelvűnek kell lennie,   Magyarországon és az Emírségekben egyaránt elvégezhető

-Kizárólag az angol nyelvű EU-s oltási igazolást fogadják el, melyet az eeszt.gov.hu oldalról lehet letölteni vagy a helyi okmányirodából kikérni.

-A reptéren készített PCR tesztnek negatívnak kell lennie.

-Az egyes látnivalóknál a PCR teszt eredményét illetve, az oltási igazolás nyomtatott formában szükséges bemutatni.

Hivatkozások