Telefonszám: +36 30 163 6363 info@dubaimagyarul.com SR RO

Tájékoztatás Dubaiba történő beutazásról

Dubai megnyitotta kapuit a turisták előtt július 7-től. Az Emirates légitársaság Budapestről október 21-től heti 2 alkalommal szerdán és szombaton indítja járatait.

A beutazáshoz azonban a következő feltételeknek kell eleget tenni:

- Nincs életkorbeli utazási korlátozás érvényben.

- Budapesti vagy bécsi járatának indulása előtt 96 órával PCR-tesztet kell végeztetnie magán és utazáskor magával kell vinnie negatív angol vagy arab nyelvű koronavírus teszteredményét.

- A Dubajba utazóknak ki kell tölteniük az egészségügyi nyilatkozatot, valamint a karanténba vonulási kötelezettséget vállaló nyilatkozatot. Mindkét űrlapot ki kell nyomtatni, ki kell tölteni és át kell adni a Dubaji egészségügyi hatóság munkatársának érkezéskor.

- Rendelkeznie kell a koronavírussal kapcsolatos költségeket fedező utasbiztosítással vagy utazás előtt nyilatkoznia kell róla, hogy állja az esetleges kezeléssel és karanténnal kapcsolatos költségeket. Vigye magával a check-inhez a koronavírussal kapcsolatos költségek fedezését igazoló utasbiztosítást.

Szíveskedjenek figyelembe, hogy a légitársaságoknak jogában áll megtagadni a beszállást a repülőgépre, ha koronavírus tüneteket észlelnek az utason.

Érkezés után:

-a repülőtéren az utasokat hőmérésnek vetik alá és újabb tesztet csinálnak, hogy meggyőződjenek a vírus-mentességről

-a Covid 19-DXB nevű applikációt le kell tölteni és beregisztrálni.

-a teszt eredményének megérkezéséig önkéntes karanténba kell vonulni.

-amennyiben Covid-pozitív egy utas, kötelező hatósági karanténba vonulnia 14 napra, az Emirates 51 millió forintig fedezi az egészségügyi ellátást, illetve napi 34.000 forintig a karanténnal kapcsolatos szállodai költséget 2020. december 31-ig történő utazás esetén.

Budapestre történő utazás esetén:
- Dubaiben nem kell tesztet csináltatni. Érkezéskor Magyarországra, a magyar állampolgárokra, a magyar törvények érvényesek, melyek változhatnak, érdemes hatás előtt tájékozódni.
(Jelen pillanatban (2020. október 5-én) 10 napos karantén kötelezettség vár minden hazaérkező magyar állampolgárra.)

Bécsbe történő utazás esetén:
-96 órával a Dubaiból történő indulás esetén PCR tesztet kell csináltatni, az Emirates légitársaság erre kijelölt kórházában, amennyiben a repülőjegy az Emirates járatára szól 150 AED (kb. 13.000 ft/fő). Amennyiben más légitársasággal utazik a PCR teszt díja kb. 300 AED (kb. 26.000 forint/fő). Vannak szállodák, mint az Atlantis, aki a nálunk lakó vendégek részére ingyenesen biztosítja a tesztet.

Tájékoztatás Abu Dhabiba történő beutazásról

Abu Dhabi reptere fogad turistákat, azonban 14 napos karantén kötelezettség vár mindenkire.

Hivatkozások

https://www.khaleejtimes.com/uae/dubai/guidelines-for-tourists-travelling-to-dubai-from-july-7-

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?egyesult-arab-emirsegek

https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm