Telefonszám: +36 30 163 6363 info@dubaimagyarul.com SR RO

Tájékoztatás Dubaiba történő beutazásról

Dubai megnyitja kapuit a turisták előtt július 7-től. A beutazáshoz azonban a következő feltételeknek kell eleget tenni:

- Nincs életkorbeli utazási korlátozás érvényben.

- Rendelkeznie kell a koronavírussal kapcsolatos költségeket fedező utasbiztosítással vagy utazás előtt nyilatkoznia kell róla, hogy állja az esetleges kezeléssel és karanténnal kapcsolatos költségeket. Vigye magával a check-inhez a koronavírussal kapcsolatos költségek fedezését igazoló utasbiztosítást.

- Járatának indulása előtt 96 órával PCR-tesztet kell végeztetnie magán és utazáskor magával kell vinnie negatív koronavírus teszteredményét. Ez vonatkozik az összes utasra, beleértve a gyermekeket is.

- PCR-tesztet érkezéskor Dubajban is végeztethet, ha szülőhazájában nem tette meg.

- Ha érkezéskor elvégezteti magán a PCR-tesztet Dubajban, a teszt eredményének megérkezéséig önkéntes karanténba kell vonulnia.

- Ha a teszt negatív, elhagyhatja a szállodát és a szokásos módon élvezheti utazását.

- Ha a teszt eredménye azonban pozitív, be kell tartania a Dubaji Egészségügyi Hatóság utasításait és önkéntes karanténba kell vonulnia.
- A Dubajba utazóknak ki kell tölteniük az egészségügyi nyilatkozatot, valamint a karanténba vonulási kötelezettséget vállaló nyilatkozatot. Mindkét űrlapot ki kell nyomtatni, ki kell tölteni és át kell adni a Dubaji egészségügyi hatóság munkatársának érkezéskor.

-a Covid 19-DXB nevű applikációt le kell tölteni és beregisztrálni.

-a repülőtéren az utasokat hőmérésnek vetik alá

Szíveskedjenek figyelembe, hogy a légitársaságoknak jogában áll megtagadni a beszállást a repülőgépre, ha koronavírus tüneteket észlelnek az utason.

Érkezés után:
-ha egy utason koronavírus tüneteit észlelik, Dubai reptereinek jogukban áll újratesztelni az utast, hogy meggyőződjenek a vírus-mentességről

-amennyiben Covid-pozitív egy utas, kötelező hatósági karanténba vonulnia 14 napra önköltségen vagy a biztosítás terhére.

Tájékoztatás Abu Dhabiba történő beutazásról

Jelenleg Abu Dhabi reptere turistákat nem fogad. Az Egyesült Arab Emirátusokban tartózkodási engedéllyel rendelkező magyar állampolgárok utazhatnak be feltételekkel.

Hivatkozások

https://www.khaleejtimes.com/uae/dubai/guidelines-for-tourists-travelling-to-dubai-from-july-7-

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?egyesult-arab-emirsegek

https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm