Telefonszám: +36 30 163 6363 /+971 55 9097 225 info@dubaimagyarul.com SRRO

Hasznos információk

Földrajz

Egyesült Arab Emirátusok az Arab öböl északi partján az Arab-félszigeten fekszik, szomszédos országai az Ománi Szultánság és Szaúd-Arábia. Az ország hét Emírségből áll, mint Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras Al - Khaima, Umm-al Quwain, és Fujeirah. Ez a része a sivatagnak inkább homokos mint kavicsos, fenséges dűnék és kevés víz jellemző. Délkeleten húzódik a Hadzsar hegység.

Idő

Az Egyesült Arab Emírségek időzónája a Gulf Standard Time (GST) alapján GMT + 4. Nyári időszámítás nincs.

Vízum és belépési szabályok

Az öböl menti országok (GCC) és számos egyéb ország turistái vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Arab Emirátusokba. Kérjük, vegyék figyelembe a legutóbbi érvényes előírásokat (azok esetenként változhatnak) és tájékozódjon a legközelebbi nagykövetségen vagy a légitársaságok weboldalain.

Fotózás

Számos lehetőséget kínál a fotózni vágyóknak az Egyesült Arab Emirátus, azonban ajánljuk, hogy kérjen hivatalos engedélyt a fotózás előtt, különösen akkor, ha személyeket is szeretne fotózni.

Nyelv

A nemzeti nyelv az arab, de széles körben használják az angol nyelvet is. Az Egyesült Arab Emirátus otthont ad számos különböző nemzetiségnek és az általuk beszélt nyelveknek is.

Klíma

Az év legnagyobb részében a napsütés jellemző, a téli hónapokban (december - március) az időjárás meglehetősen kellemes, rövid ideig tartó esőzések jellemzőek. Fontos a folyadék pótlása és a naptól való megfelelő védelem.

Öltözködés

Nyári öltözet viselhető az év nagy részében, a hőmérséklet azonban a tél hónapokban alacsonyabb. A medence partján vagy a privát strandon a fürdőruha elfogadott, de a városban és a nyilvános helyeken ügyelni kell arra, hogy a ruházat ne legyen túl hivalkodó.

Pénz

A hivatalos pénznem a UAE dirham (rövidítve AED vagy DHS), a bankokban és pénzváltókban a váltási árfolyam megegyezik és a váltás itt ajánlott, szállodákban és a reptéren nem ajánlott. Visa és Mastercard hitelkártyák széles körben elfogadottak, nem javasoltak azonban az American Express vagy Diner`s Club kártyák, sok helyen nem fogadják el ez utóbbi típusokat.

Bankok

Nemzetközi bankok közül az HSBC és a CITI Banknak vannak irodái az Egyesült Arab Emirátusokban, inkább a helyi bankok jellemzőek. A bankok nyitva tartása általában 8:00-15:00 óra, egyes bevásárlóközpontokban 21:00 óráig is nyitva vannak, szombattól csütörtökig.

Autóbérlés, autó vezetés

Az autók balkormányosak, a vezetési szabályok megegyeznek az európai szabályokkal. Autóbérlés csak nemzetközi jogosítvánnyal lehetséges. A nemzetközi vezetői engedélyek és a tengerentúli vezetői engedélyek nem érvényesek magán gépkocsikra az Emirátusok területén.

Kommunikáció

Sok könnyen elérhető kommunikációs forma létezik az országban. A nemzetközi tárcsázási telefonok, a postai és futárszolgálatok egyaránt, WIFI csatlakozás a legtöbb helyen ingyenes.

Villamos energia

A villamosenergia-ellátás Dubai 220/240 voltos. Egyesült Államokbeli és európai készülékek esetén szükség lehet átalakítóra, a legtöbb szállodai recepción garancia ellenében tudnak biztosítani.

Egészségügyi ellátás

Az egészségügyi ellátás az Emirátusok területén fejlett, állami és magán kórházak látják el a betegeket.

Ivóvíz

A csapvizet ihatónak tartják, azonban javasolt a palackozott víz fogyasztása.